tirsdag 28. juni 2011

"Folketoer"

Av og til henger jeg meg opp i detaljer. Ha meg unnskyldt.

Næringsminister Giske er bekymret. "Norges største utfordring akkurat nå er mangelen på tilgang til kompetent arbeidskraft", kan man lese i artikkelen. En merkelig setning i seg selv. Svaret på utfordringen kommer i avsnittet med undertittelen innovasjon: "Det er også viktig å sørge for gjennomstrømning i den videregående skole."

Det betyr at lærere i videregående skal sette "folketoere" over en lav sko for å få folk gjennom systemet. Altså en ytterligere degradering. Men det er jo greit å ha ministerens velsignelse til dette. Vi har ikke et skolesystem som kan ta opp kunnskapskampen med noen som helst, og vi har heller ikke en befolkning som er spesielt sultne på noe annet enn boller og pølser på Statoil.

Nå er det sikkert ikke dette ministeren mener, men slik tolker jeg det. Det er ikke urimelig noen dager ut i min avspasering:)

Kunnskap er makt, men da må du kunne noe! Nuvel.

"gjennomstrømme


~strømme kjenne seg g-t av lykke"
 
Ps: En folketoer er karakteren to (2) satt på en prestasjon som er dårligere enn karakteren to, for å få elever ut av systemet. Altså er den ikke verdt papiret den er skrevet på.

Ps 2 - forøvrig er dette en artikkel som ikke er spesielt godt skrevet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar