fredag 26. august 2011

Skolene i Lesja kommune på topp!

http://www.nrk.no/nyheter/innenriks/valg/valg2011/1.7764779

SITAT:

"Sammen med Kommunal Rapport har NRK sett på offisielle tall om situasjonen i skolesektoren i hver eneste skole i Norge. Det er lagt vekt på resultatet på nasjonale prøver, grunnskolepoeng, andelen faglærte lærere, antall elever per pc og en del andre faktorer.Deretter har hver kommune fått en samlet karakter fra 1 til 6 ut fra hvor godt de har gjort det innen hver faktor.Den gir Lesja og Tydal kommuner karateren 6.
Helt i andre enden ligger Tjeldsund med karakteren 1"

Hvorfor er det slik?

Kommunen bruker store penger på skole
Kommunen ansetter faglært arbeidskraft
Rektor og lærere gjør jobben sin - vi driver ikke med noe hokus pokus
Elevene jobber hardt

Men det viktigste av alt:

I Lesja er det en grunnholdning i hjemmene om at skole er viktig. Foreldrene stiller opp på alle møter, viser interesse og engasjement - og det er selvsagt at barnet skal gå på skolen, oppføre seg og gjøre sitt beste.

Det er det. Foreldrenes holdninger til skole påvirker eleven i så stor grad at det nærmest er umulig å gjøre noe med. Det har jeg prøvd andre steder i landet. Heldigvis for oss er skolen viktig i bygda.

Men

Tallene kan svinge, og neste år kan lista se annerledes ut. Det foregår gode ting på skoler som ikke er langt opp på lista. Kommuneøkonomien er en sentral faktor som fort kan forandre en slik liste. Man skal ikke stirre seg blind på slikt.

Og jeg skal innrømme at det er godt å være lærer i Lesja.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar