torsdag 26. april 2012

Valgfaget: Produksjon av informasjon

Til høsten skal 8 nye valgfag innføres i ungdomsskolen. På min skole håper jeg å kunne tilby faget som skal hete: Produksjon av informasjon. Det er noe jeg virkelig gleder meg til.

Jeg har lyst til å lage skoleavis på nett sammen med elevene som velger dette. De to hovedområdene i faget vil være redaksjonelt arbeid og produksjon og publisering.

Spørsmålet som melder seg er hva slags plattform man skal velge? Bloggersystemet her hos google kjenner jeg rimelig godt. Wordpress kan være et alternativ, og man kan selvfølgelig bygge en hjemmeside fra bunnen av. Er det noe annet lurt jeg kan bruke?

Fordelen med å bruke blogger er først og fremst at jeg kjenner systemet. Det andre er at det veldig enkelt å få lagt ut både bilder og video. Jeg ser for meg at tekstene vi skal produsere skal være både videosnutter, tekst med bilder og "ren" tekst.

Det er satt av to skoletimer i uka, så det vil nok ikke bli lagt ut nye saker hver uke, men la oss si hver tredje uke?

Uke 1: Legge en plan - begynne produksjon

Uke 2: Produksjon/redigering/produksjon

Uke 3: Redigere, publisere, begynne på ny plan..

osv..

Muligvis er dette for lite tid, men jeg tror at det ikke bør gå for lenge mellom hver publisering. Korte frister pleier å fungere bra på ungdomstrinnet.

Jeg får nok ikke tilgang på så mange elever, så jeg ser for meg at elever med interesse for skriving, fotografering og filming på min skole kan få nok å gjøre om de vil.

Hvis noen har noe lurt å si om akkurat dette valgfaget, er jeg åpen for innspill.

2 kommentarer:

 1. Hei. Vi har i samarbeid med Avis i skolen utviklet en løsning som er tilpasset bruk i skolen, velegnet for valgfaget produksjon av informasjon og helt gratis for bruk sammen med valgfaget:
  http://nettavisiskolen.no/ eller http://elevavis.no

  Lykke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for kommentar. Jeg skal ta en nærmere kikk på løsningen.

   Slett