onsdag 16. desember 2009

Hybelkaninenes inntogsmarsj

Vær hilset!

Jeg er en hybelkanin og en halvkokt frosk. UDIR detaljstyrer +/- ved karakterføring gjennom et rundskriv, lektoren klør seg forundret på sin blanke isse, Halvorsen trekker meldingen tilbake. Lektoren drikker kaffe og fortsetter som før. Nuvel.

Hva er dette for noe? Vi er et gjeng med hybelkaniner som er ofret på byråkratiets og paragrafrytternes alter. Vi sier ingenting. Vi lar oss overkjøre. Det gjelder også meg. Vi forundres og sutrer i krokene, men vi tilpasser oss - som frosken som ligger i gryte med vann som koker sakte opp. Frosken blir kokt.(Takk til LS for froskemetaforen) Det blir jeg også.Kokt.

Så er det nye slagord: Ledelse, ledelse, ledelse. Jeg er redd for hva fru Halvorsen skal finne på nå som SV har svelget det som er av kameler. Kamlene er en truet art p.g.a SV. Solhjell gjorde ikke så mye galt og takk for det.

Akk ja san. Desember er en knallhard måned fra før i skoleverket. Timer skal avholdes (merkelig nok) og rettebunkene vokser fram mot terminoppgjøret. Det siste vi trenger da er tåpelige rundskriv fra UDIR.

God advents -og vurderingstid ønskes alle store og små i det norske skoleverket. Måtte hell og lykke følge oss, slik at vi kan jobbe ufortrødent videre sammen med våre trivelige elever uten mye ledelse eller forskriftskåte byråkrater.

3 kommentarer:

 1. God jul, og må julefreden snart senke seg over trøtte lektorer også.

  SvarSlett
 2. Takk og god jul, Leif.

  Jeg føler at bloggen min har blitt et sted for terapeutisk skrivning - skal prøve å være mer positiv og fagorientert neste termin.

  SvarSlett
 3. God jul og velfortjent avspasering og ferie!

  SvarSlett