fredag 5. februar 2010

Kveldsharang

Ble hengende framfor kassa i aften - så på debatten på NRK fra litteraturhuset. Det var flere der som gjorde meg kvalm. Unge Lysbakken for eksempel. Nuvel. Ikke nevn Yssen. Er jeg ufin nå. Ja! Beklager.

Likestilling meg her og der, pappaperm meg her og der. Det er en skjevhet i systemet som sjelden diskuteres, og det er fordi vi som berørt av denne skjevheten ikke har tid til å si noe om den, eller penger til å hyre inn Carl Ivar som pr. rådgiver eller kommunikasjonsrådgiver eller hva nå disse uetiske slipsnissene kalles. Vi skriver blogg klokken 0043 og tror det hjelper..

Diskrimineringen handler om duster som meg som har utdannet meg til en akademiker i offentlig tjeneste i den rødgrønne verdensmaskinen og blitt samboer med en kvinne som studerer på heltid. I tillegg har vi vært så ufattelig naive at vi har fått barn ( som snart er mer i rødgrønne barenhager enn hjemme). Hva skjer da? Jo, da har jeg som far ingen rettigheter, fordi det å studere på heltid og ha små barn er vel ikke for arbeid å regne? Jeg har en snikende følelse av å bli straffet av systemet.

Jeg har produsert vekttall som kommer det offentlig til gode, og jeg har tatt del i produksjonen av to nye skattebetalere. Men, jeg kan ikke være hjemme et par uker fordi min samboer studerer på heltid. Mine rettigheter er knyttet til henne. Jeg vil ha en selvstendig rett. For å være seriøs et øyeblikk: Er ikke Norge som nasjon tjent med at flere unge, norske kvinner produserer flere avkom, og gjerne før de har sittet på kafe i ti år? Hva med å legge forholdene til rette for de som vurderer å få barn mens de studerer? Hva med å stimulere til det? Uff nei, det blir vel å dra det langt.

Løsningen i vårt tilfelle kan jo være at min samboer tar noen studiepoeng som heltidsstudent - da kan jeg vel tasle hjemme litt. Problemet nå er at masteren er gjort. Hvem orker å produsere en hjemmeeksamen i tverrfaglige kvinnestudier bare for at gubben skal være med barna et par uker.

Det verste av alt er vi har parret oss etter skolekalenderen ..så 14-dagene knyttet til fødsel forsvant inn i min egen ferie. Snakk om dedikert lektor.

Beklager harangen. Jeg lover å gå tilbake til det positive og konstruktive..i morgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar