lørdag 16. august 2008

Jeg gleder meg til skolestart

Det er egentlig ganske merkelig: Man slipper gasspedalen i 150 km/t og hopper ut av bilen før den har stoppet helt. Deretter er man fotgjenger noen uker. Alt er rolig. Uten å blunke hopper man inn i bilen igjen i fart og gasser på til 150 km/t momentant. Slik er livet i skoleverket (og sikkert mange andre steder også..).

I media leser man stort sett negative nyheter om skolen. Det har nok over tid medvirket til dårlig rekruttering til læreryrket. Hvem gidder å håndtere en gjeng bortskjemte og umulige unger for under middels lønn etter mange års studier.

Nå skal jeg avsløre en av Norges best bevarte hemmeligheter: Læreryrket er fantastisk, morsomt, givende, utfordrende og hyggelig. Hvis man finner balansen mellom arbeid og fritid, er lønnen helt kurant. Det gjelder bare å holde seg i flytsonen og ikke stresse unødvendig. I tillegg må man heller ikke bry seg unødig med medieoppslag og politikere som ikke vet hva skolen handler om.

Etter min mening bør mange av dem som stortrives i yrket komme mer på banen.

Noen fordeler:

- ingen dager er like
- flust av veloppdragne og spennende unge mennesker som mener noe og vil noe
- jeg er min egen sjef (jada - jeg kan alle motargumentene)
- jeg driver med fag som jeg liker

Dermed er det avslørt! Bli lektor du også! Vi trenger flere.

Jeg gleder meg til skolestart :)

4 kommentarer:

 1. Bra at du trives med yrket ditt - slik virker det også :) Selv skulle jeg gjerne utsatt skolestart et par uker, men det blir vel sikkert greit når vi kommer i gang.

  SvarSlett
 2. Ja, skolen i Norge trenger absolutt flere engasjerte lærere! Har opplevd de som hverken liker, eller er flinke til å LÆRE BORT, og da hjelper det ingenting om de er aldri så flinke i faget sitt...
  Er forøvrig enig i at nivået i norske skoler bør heves. Vi skal tross alt konkurrere med kinesere og engelskmenn på jobbmarkedet. Hadde vært en fordel å begynne med karakterer på barneskolen mener nå jeg, slik det er i de fleste andre europeiske land. Dessuten stemmer jeg for lengre dager, mer fysisk aktivitet og mindre lekser...

  SvarSlett
 3. jeg kan ikke være mer enig. hvor stiller dette oss på det politiske treet?

  SvarSlett
 4. Jeg er også ganske enig. Det er ikke så lett å plassere Ginas forslag på det politiske treet i og med at noen av meningene finnes mest hos høyresiden, mens andre finnes mest hos venstresiden.

  SvarSlett