fredag 22. august 2008

Tor redder verden. Irriterende fyr!

Tor er engasjert og skriver urimelig lange innlegg på sin blogg.

Nå skal det sies at han er begynt å lage kortere versjoner av sine lange artikler for de late.

Jeg møter denne unge, engasjerte mannen hver uke i mitt klasserom, og jeg har gruet for den dagen han spør om hva jeg gjør for å "redde verden". Ingenting er svaret. Ikke nå!

Altså, inspirert av Tor og et tv-program på nrk2 - fant jeg en løsning på mitt problem. Hva kan akkurat jeg gjøre for å "redde verden" uten å gi bort penger til en stor organisasjon som bruker pengene til administrasjon. Jo, jeg kan låne ut penger direkte til en entreprenør i den 3. verden. Låne, ikke gi. Det liker jeg.

Kiva er en organisasjon som kopler sammen långivere og låntakere direkte via nettet. I tillegg har de "bakkemannskaper" i de landene låntakerne befinner seg. De vurderer entreprenørene og legger ut informasjon om dem på nettet, ordner med pengene osv. Dette kan jeg like. Det er konkret og godt. Jeg kan låne penger direkte til en person uten at pengene forsvinner inn i et system.

Kiva har en stab på 7 personer som drives rundt av gaver og donasjoner.

Dette skal jeg teste ut. Mer om dette senere.

2 kommentarer:

  1. Bare at du i i det hele tatt stiler deg spørsmålet «hva kan jeg gjøre for å "redde verden"?» gjør jo alene at du overgår de fleste :) Kiva har jeg ikke hørt om før, men ser fram til å lese mer om dette.

    SvarSlett
  2. Enig med Tor at det vil være atig å se hva dette blir til. Kanskje jeg burde gjøre noe for å redde verden jeg og?

    Ser at du ikke har linket til min nye blogg enda, men det kommer vel?

    SvarSlett